• a kedvezményezett neve, Bónus István Egyéni Vállalkozó
• a projekt címe, „A Bagolyvár bővítése,eszközparkjának megújulása és energetikai korszerűsítése”.
• a szerződött támogatás összege, 63 500 000 Ft, azaz hatvanhárommillió-ötszázezer forint.
• a támogatás mértéke (%-ban), 65.67 %
• a projekt tartalmának bemutatása.
Jelenleg a vendéglátás elég rossz helyzetben van. A vállalkozás célja, hogyvisszatérjen a veszélyhelyzet előtti állapotokhoz, amikor is az átlagos állományi létszám visszatérjen legalább az eredeti állapotokhoz. Mindenképpen szeretném a foglalkoztatotti létszámot megnövelni, a régi kollégáimmal együttműködni, valamint új kollégák felvétele is napirendre kerülhetne. Bónus István egyéni vállalkozó vagyok, 1989. óta foglalkozom vendéglátással, a Hódmezővásárhelyen méltán híres Phoenix Klub üzemeltetésével kezdtem tevékenységemet. Egyéni vállalkozói igazolványomat 1996-ban váltottam ki, amikor a város egyik nagy múltú kereskedő családjának a tulajdonában lévő üzletét vettem bérbe, majd a család beleegyezésével Bandula Kisvendéglő néven nyitottam meg a régi és új közönség számára. Az új vendéglő színvonalával, igényességével széles vendégkört célzott meg, a szolid családi ebédek mellett egyre több céges rendezvény megszervezése lett a feladatunk, ez vezetett a rendezvényszervezéshez. Az 50-100 fős rendezvények hamar kinőtték magukat, a szakmai tapasztalataink és az igények gyorsan nagyobb rendezvények megrendezéséhez vezettek és az 1000 főt is megközelítő bálak és lakodalmak, találkozók, konferenciák szervezésében is vezető szerepet kaptunk nemcsak Hódmezővásárhelyen, de Csongrád megye jelentős területén is. A hosszú évek alatt számos nagy rendezvényt bonyolítottunk le. Többek között 1996. óta az Alföldi Állattenyésztési Napok dolgozói és VIP étkeztetését, mely rendezvény ideje alatt kb. 5000 fő élelmezését látjuk el. A város közepén található a Dél-alföld egyik legpatinásabb, legnagyobb bálterme, a Fekete Sas, melyet 1998. óta működtetek. Itt saját beruházásként felújítottam, berendeztem a Fekete Sas Kávéházat, ahová ha belép a Vendég, úgy érezheti, hogy egy időutazásban van része. A Fekete Sas épületében egészségügyi kongresszusok mellett kiállítások, iskolai bálak, diplomaosztók, gálaestek, hangversenyek, koncertek teljes körű szervezését, ellátását végzik kollégáim. Hétköznap a Fekete Sas Bisztró látja el a belváros szívében az étkeztetést, ahol bisztró jelleggel szolgáljuk ki Vendégeinket. Időközben megvásároltam a Bagolyvár Éttermet, mely különleges eleganciájával és légkörével várja Vendégeinket. Itt dolgozó kollégáim nagy szakértelme és lelkiismeretes munkavégzése a biztosítéka annak, hogy maximálisan igyekszünk mindent megtenni azért, hogy Vendégeink a lehető legnagyobb megelégedettséggel hagyják el éttermünket.2012. decemberében ismét új egységgel bővült egyéni vállalkozásom. A régi Anno Vendéglőt vásároltam meg, mely a Kökénydombi Csárda nevet viseli, a 47-es út mellett kiemelt helyen van. Évek óta kiváló munkakapcsolatot ápolunk a Corvin Mátyás Vendéglátóipari és Kereskedelmi Szakközépiskolával. Szoros együttműködésben folyik a tanulók gyakorlati képzése, az eltelt évek alatt több száz tanuló végzett a vállalkozásnál letöltött gyakorlati képzés alapján kiváló eredménnyel. A vállalati kapcsolattartók már évek óta munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállalók, akik elvégezték a mester képzést. E vizsga elvégzése alkalmassá teszi a kapcsolattartókat arra, hogy nagy szakmai tapasztalattal segítségek a tanulók munkáját és fejlődését. A vállalkozásban igen nagy szükség van olyan munkaerőre, akik még most kezdik el a szakmát, így újult erővel tudnak nekilátni az előttünk álló feladatoknak. Ebben a szakmában is szükség van a folyamatos megújulásra, beruházásra, melyet önerőből sokszor lehetetlen elvégezni. Fontos a Vendéglők korszerűsítése, hiszen úgy maradhatunk versenyben, ha fejlődünk, követjük a "divatot". Fontos, hogy minél szélesebb körben legyünk jelen a Vendégek részére: az egyszerű, napi menüktől kezdve a különleges,minden igényt kielégítő ételekkel. Ez csak úgy oldható meg, ha kollégáim is és a munkakörülmények, felszerelések, eszközök is folyamatosan megújulnak. A koronavírus járvány alapjaiban változtatta meg a cég életét,hiszen március közepével egységeink bezártak,bevételt nem termeltek.Viszont közel 120 fő dolgozott nálunk,akik számíthattak rám. Bő egy hónapig egyetlen főt sem bocsájtottunk el,majd mivel akkor még nem tudtuk meddig fog tartani a kényszerű szünet,egy kisebb leépítést tartottunk. Viszont a normál munkamenet visszaállásával szeretnénk minden volt munkavállalónkat vissza is venni,ami egyáltalán nem tűnik teljesíthetetlennek.
• a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés) 2022.03.30.
• projekt azonosító száma GINOP-1.2.8-20-2020-00431
• a projekt címe, „A Bagolyvár bővítése,eszközparkjának megújulása és energetikai korszerűsítése”.
• a szerződött támogatás összege, 63 500 000 Ft, azaz hatvanhárommillió-ötszázezer forint.
• a támogatás mértéke (%-ban), 65.67 %
• a projekt tartalmának bemutatása.
Jelenleg a vendéglátás elég rossz helyzetben van. A vállalkozás célja, hogyvisszatérjen a veszélyhelyzet előtti állapotokhoz, amikor is az átlagos állományi létszám visszatérjen legalább az eredeti állapotokhoz. Mindenképpen szeretném a foglalkoztatotti létszámot megnövelni, a régi kollégáimmal együttműködni, valamint új kollégák felvétele is napirendre kerülhetne. Bónus István egyéni vállalkozó vagyok, 1989. óta foglalkozom vendéglátással, a Hódmezővásárhelyen méltán híres Phoenix Klub üzemeltetésével kezdtem tevékenységemet. Egyéni vállalkozói igazolványomat 1996-ban váltottam ki, amikor a város egyik nagy múltú kereskedő családjának a tulajdonában lévő üzletét vettem bérbe, majd a család beleegyezésével Bandula Kisvendéglő néven nyitottam meg a régi és új közönség számára. Az új vendéglő színvonalával, igényességével széles vendégkört célzott meg, a szolid családi ebédek mellett egyre több céges rendezvény megszervezése lett a feladatunk, ez vezetett a rendezvényszervezéshez. Az 50-100 fős rendezvények hamar kinőtték magukat, a szakmai tapasztalataink és az igények gyorsan nagyobb rendezvények megrendezéséhez vezettek és az 1000 főt is megközelítő bálak és lakodalmak, találkozók, konferenciák szervezésében is vezető szerepet kaptunk nemcsak Hódmezővásárhelyen, de Csongrád megye jelentős területén is. A hosszú évek alatt számos nagy rendezvényt bonyolítottunk le. Többek között 1996. óta az Alföldi Állattenyésztési Napok dolgozói és VIP étkeztetését, mely rendezvény ideje alatt kb. 5000 fő élelmezését látjuk el. A város közepén található a Dél-alföld egyik legpatinásabb, legnagyobb bálterme, a Fekete Sas, melyet 1998. óta működtetek. Itt saját beruházásként felújítottam, berendeztem a Fekete Sas Kávéházat, ahová ha belép a Vendég, úgy érezheti, hogy egy időutazásban van része. A Fekete Sas épületében egészségügyi kongresszusok mellett kiállítások, iskolai bálak, diplomaosztók, gálaestek, hangversenyek, koncertek teljes körű szervezését, ellátását végzik kollégáim. Hétköznap a Fekete Sas Bisztró látja el a belváros szívében az étkeztetést, ahol bisztró jelleggel szolgáljuk ki Vendégeinket. Időközben megvásároltam a Bagolyvár Éttermet, mely különleges eleganciájával és légkörével várja Vendégeinket. Itt dolgozó kollégáim nagy szakértelme és lelkiismeretes munkavégzése a biztosítéka annak, hogy maximálisan igyekszünk mindent megtenni azért, hogy Vendégeink a lehető legnagyobb megelégedettséggel hagyják el éttermünket.2012. decemberében ismét új egységgel bővült egyéni vállalkozásom. A régi Anno Vendéglőt vásároltam meg, mely a Kökénydombi Csárda nevet viseli, a 47-es út mellett kiemelt helyen van. Évek óta kiváló munkakapcsolatot ápolunk a Corvin Mátyás Vendéglátóipari és Kereskedelmi Szakközépiskolával. Szoros együttműködésben folyik a tanulók gyakorlati képzése, az eltelt évek alatt több száz tanuló végzett a vállalkozásnál letöltött gyakorlati képzés alapján kiváló eredménnyel. A vállalati kapcsolattartók már évek óta munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállalók, akik elvégezték a mester képzést. E vizsga elvégzése alkalmassá teszi a kapcsolattartókat arra, hogy nagy szakmai tapasztalattal segítségek a tanulók munkáját és fejlődését. A vállalkozásban igen nagy szükség van olyan munkaerőre, akik még most kezdik el a szakmát, így újult erővel tudnak nekilátni az előttünk álló feladatoknak. Ebben a szakmában is szükség van a folyamatos megújulásra, beruházásra, melyet önerőből sokszor lehetetlen elvégezni. Fontos a Vendéglők korszerűsítése, hiszen úgy maradhatunk versenyben, ha fejlődünk, követjük a "divatot". Fontos, hogy minél szélesebb körben legyünk jelen a Vendégek részére: az egyszerű, napi menüktől kezdve a különleges,minden igényt kielégítő ételekkel. Ez csak úgy oldható meg, ha kollégáim is és a munkakörülmények, felszerelések, eszközök is folyamatosan megújulnak. A koronavírus járvány alapjaiban változtatta meg a cég életét,hiszen március közepével egységeink bezártak,bevételt nem termeltek.Viszont közel 120 fő dolgozott nálunk,akik számíthattak rám. Bő egy hónapig egyetlen főt sem bocsájtottunk el,majd mivel akkor még nem tudtuk meddig fog tartani a kényszerű szünet,egy kisebb leépítést tartottunk. Viszont a normál munkamenet visszaállásával szeretnénk minden volt munkavállalónkat vissza is venni,ami egyáltalán nem tűnik teljesíthetetlennek.
• a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés) 2022.03.30.
• projekt azonosító száma GINOP-1.2.8-20-2020-00431